Stichting Zorg Kringloop
Duurzame zorg voor mens en materiaal

Welkom op de website van Stichting Zorg Kringloop

Stichting Zorg Kringloop is in 2014 gestart met een aantal vrijwilligers en gelijkgestemde om in Nederland gebruikte zorg hulpmiddelen in tezamelen, met het doel om deze te reinigen, repareren en weer te verdelen onder mensen in Nederland met geen of een laag inkomen, waarvoor deze noodzakelijke zorg hulpmiddelen onbereikbaar zijn.Inmiddels hebben wij vele mensen geholpen aan zorg hulpmiddelen welk anders voor hun onbetaalbaar waren geweest. Het is helaas treurig dat wij er moeten zijn om de mensen die buiten de boot vallen te helpen, maar gelukkig zijn wij er en doen het met veel genoegdoening!

 

     Inzamelpunt rollators polluxstraat 12 den haag

 

 

Ouderen en andere zorgbehoevende in de problemen.

 

De zorg in Nederland is duur en wordt door de recente bezuinigingen dan ook hard getroffen. Steeds meer zorgartikelen worden niet meer vergoed vanuit de zorgverzekering. Daarnaast zijn zorg artikelen duur in aanschaf, en vaak alleen maar nieuw te verkrijgen. Er is gebleken dat er in Nederland wel aanbod is in tweedehands zorgartikelen, echter verdwijnen deze vaak naar het buitenland. Wij zijn van mening, dat deze tweedehands zorgartikelen, ook hier in Nederland dringend nodig zijn.

Doordat er hier in Nederland weinig aanbod is in goedkope en gebruikte zorg artikelen worden veel mensen, vooral ouderen met een laag inkomen, regelmatig van de noodzakelijke zorgartikelen onthouden, omdat ze niet over de financiële middelen beschikken om deze aan te schaffen. 

Mensen die de noodzakelijk zorgartikelen niet kunnen krijgen, komen de deur niet meer uit en komen hierdoor vaak in een isolement. Stichting Zorgkringloop probeert deze mensen, van gratis, dan wel betaalbare tweedehands zorgartikelen te voorzien. Hiermee hopen wij, dat er een zorg bij hun wordt weggenomen, zodat het zelfstandig wonen en sociale leven aangenaam kan worden voortgezet.

Hoe doen wij dat? Wij hebben inmiddels  een netwerk van zorginstellingen waar wij goederen van kopen of gedoneerd krijgen, maar ook particulieren doneren regelmatig, bijvoorbeeld een douche stoel of rollator, deze zijn dan vaak nog in goede of redelijke staat, maar worden niet meer gebruikt. Deze zorgartikelen worden verzameld, nagekeken en eventueel gerepareerd in onze werkplaats in Den Haag. Pas wanneer deze door zijn goedgekeurd en gereinigd, worden deze goederen aangeboden aan particulieren of gaan ze naar de zorg discount winkel aan de Loevesteinlaan. 

 Zorg Discount winkel Loevesteinlaan 480